Kök hücrelerin elde edilme süreçleri, titizlikle yürütülen laboratuvar aşamalarını içerir ve yüksek kalite-güvenlik standartlarıyla gerçekleştirilir. Kök hücreler, T.C. Sağlık Bakanlığı yönergesine göre GMP (Good Manufacturing Practice) tesiste çoğaltılır. Kök hücreler izole edildikten sonra güvenliği sağlamak için canlılık, hücre kültürü testi ve karyotipleme gibi birçok kalite kontrol testinden geçirilir ve sonuçların istenilen şekilde olması ile bu süreç tamamlanır.
Bu testler, elde edilen kök hücrelerin sağlıklı ve işlevsel olduğundan emin olunmasını sağlar. Ayrıca, bu tür süreçler, kök hücrelerin tedavi için kullanılmadan önce yüksek standartlara uygunluğunu garantiler. Kök hücrelerin kaynağı ve elde edilme şekli, tedavi edilecek hastalığa ve gerekli özelliklere göre farklılık gösterebilir.

Neden Göbek Kordonu Kaynaklı Kök Hücreler Tercih Edilmeli ?
Göbek Kordonu Kaynaklı Kök Hücreler özellikle üstün çoğalma yetenekleri ve hızlı büyüme kapasitelerileri ile öne çıkar. Bu hücreler, diğer kaynaklardan alınan hücrelere kıyasla çok daha genç ve yeni oldukları için yenileyici özellikleri çok daha güçlüdür. Genç yaşlarının yanı sıra, bu hücreler bağışıklık sisteminin dengelenmesine katkıda bulunur, enflamasyonu azaltarak iyileşme sürecini hızlandırır.
Göbek kordonu kaynaklı hücreler, vücutta onarım ve yenileme sürecini destekleme potansiyeli yüksek olduğu için, hastaların tedavi süreçlerinde daha etkili sonuçlar verebilmektedir. Bu nedenle, özellikle göz hastalıklarında tercih edilmektedir.